fbpx

Çfarë të bëni në Tiranë?

Tirana është kryeqyteti i Shqipërisë dhe njëkohësisht qyteti më i madh. Një udhëtim në Shqipëri, pa vizituar vendet më të rëndësishme të Tiranës nuk do të ishte i plotë.

Koha më e mirë për të vizituar Tiranën është dimri, kur njerëzit kthehen nga jashtë vendit, për pushimet dimërore. Ne jemi në dispozicion të pacientëve për t’i bërë ata të përjetojnë një përvojë të paharrueshme jo vetëm nga ana klinike por edhe nga ajo turistike.

  1. Sheshi Skënderbej, i rindërtuar vitet e fundit, i ka dhënë qytetit një pamje të re. Në Dhjetor, për Krishtlindje dhe Vitin e Ri, sheshi shndërrohet në një qendër kulturore ku organizohen lojëra, tregje festive dhe kuzhinë tradicionale.
  2. Shëtitjet në Tiranë janë të paharrueshme, ka kaq shumë për të zbuluar dhe parë si, bunkerët, ndërtesat e vjetra dhe monumentet e tjera historike që përfaqësojnë historinë e Shqipërisë “.
  3. Zonat historike si: muzeu, Kulla e Sahatit, Xhamia Ethem Begut, Kalaja e Tiranës ndodhen në qendër të saj, ndaj ato mund të vizitohen pa shumë përpjekje.
  4. “street food in Albania” (Ushqimi i Rrugëve në Shqipëri), ofron “byrek” një nga ushqimet më të famshme, pasuar nga pica, kokoshka, ushqim i pjekur në skarë dhe ëmbëlsirat tipike si “bakllava”.
  5. Restorantet janë të shumta dhe ofrojnë pjata tipike nga e gjithë bota.
  6. Rrethinat dhe natyra përreth Tiranës ju ofrojnë mundësinë për të pushuar gjatë periudhës së trajtimit.
Share: